hit counter Драйв змагань та задоволення від суперництва: чому кіберспорт популярний серед чоловіків – Steam Clouds

Драйв змагань та задоволення від суперництва: чому кіберспорт популярний серед чоловіків

Кіберспорт уже давно перестав бути просто розвагою підлітків. Перші змагання відбулися в 1972 році між студентами Стенфордського університету, де переможець отримав підписку на журнал Rolling Stone. З розвитком інтернету у 2000-х кіберспорт перетворився на глобальну індустрію: з’явилися окремі ліги, а турніри стали міжнародними.

Кіберспортивна індустрія сьогодні охоплює мільйони глядачів, величезні призові фонди та визнання на міжнародній арені. Великі турніри, такі як ESWC, де в 2003 році розіграли 150 тисяч євро, стали невід’ємною частиною спортивного світу. Зараз кіберспорт є частиною офіційних спортивних змагань, зокрема Літніх азійських ігор 2022 року в Ханчжоу, де він дебютував як дисципліна.

В Україні кіберспорт також набирає популярності. Офіційне визнання у 2020 році дозволило розвивати цю сферу на новому рівні. Перші кроки українських кіберспортсменів починалися з підвалів комп’ютерних клубів, а зараз вони досягають значних успіхів на міжнародній арені. Гра CS залишається однією з найпопулярніших дисциплін, з кількістю годин перегляду понад 354 мільйони.

До прикладу, українська  команда NaVi перемогла у турнірі Esports World Cup 2024 з Counter-Strike 2. Найпопулярнішими кіберспортивними іграми у світі є League of Legends, Dota, Counter-Strike, eFootball, Valorant, Overwatch, Street Fighter, Super Smash Bros., StarCraft.

Тільки до кінця 2024 року планується проведення близько 500 турнірів. Про головні з них ТаблоID спільно з мужнім брендом “Козацька Рада” розкаже у спецпроєкті
M-Life.

pravda.com.ua

About admin