hit counter Чемпіона Ф1 покарали за нецензурну лайку – Steam Clouds

Чемпіона Ф1 покарали за нецензурну лайку

Чемпіона Ф1 Макса Ферстаппена покарали «громадськими роботами» за лайку на офіційній прес-конференції.

Стюарди FIA зобов’язали Макса Ферстаппена «виконати певну роботу, що становить суспільний інтерес» за використання нецензурної лексики на прес-конференції на Гран Прі Сінгапуру 2024 року. 

Чемпіон Ф1 зробив свої зауваження під час офіційної зустрічі ЗМІ у четвер, коли його запитали про те, чому його партнер по команді Серхіо Перес був швидшим за нього в Азербайджані минулими вихідними. 

Ферстаппен відповів: «Я не знаю, чувак. Інші налаштування. Тож, щойно я потрапив на кваліфікацію, я зрозумів, що машина була про**бана». 

Питання про нецензурну лайку стало предметом обговорення після того, як президент FIA Мохаммед Бен Сулаєм заявив, що він хоче, щоб Ф1 обмежила нецензурну лексику в телевізійних трансляціях, й керівний орган виявив мало терпимості до слів Ферстаппена. 

У заяві, опублікованій стюардами після відкриття вільної практики, йшлося, що Ферстаппена викликали за порушення статті 12.2.1k Міжнародного спортивного кодексу. 

У ній говорилось про порушення: «будь-які слова, вчинки чи записи, які завдали моральної шкоди або збитку FIA, її органам, її членам або виконавчим посадовим особам, і в більш загальному випадку інтересам автоспорту та цінностям, які захищаються FIA». 

Але після того, як розслідування виявило порушення Ферстаппеном правил, у звіті стюардів було зазначено: «Політика FIA полягає в тому, щоб мова, яка використовується на публічних форумах, таких як прес-конференції, відповідала загальноприйнятим стандартам для всіх аудиторій і трансляцій». 

«Зокрема, це стосується заяв учасників чемпіонату Ф1, які, таким чином, є зразком для наслідування як у спорті, так і за його межами». 

«Це чітко прописано в правилах FIA і було підтверджено попередніми справами, поданими до стюардів Формули 1, зокрема в Лас-Вегасі в 2023 році. 

«Стюарди переглянули стенограму четвергової прес-конференції пілотів FIA в Сінгапурі, і Макс Ферстаппен, пілот автомобіля № 1, використав мову, щоб описати свою машину на Події в Азербайджані, яка зазвичай вважається «вульгарною, грубою» або може «спричинити образу» і не вважається придатною для трансляції». 

«Це є “неналежною поведінкою”, як визначено в статті 20 Міжнародного спортивного кодексу, і є порушенням статті 12.2.1.k. Стюарди зазначили, що ця мова не була спрямована ані на конкретну людину, ані на групу людей». 

«Коли його викликали до стюардів, гонщик пояснив, що використане слово є звичайним у мові, оскільки він його вивчив, англійська не є його рідною мовою. Хоча стюарди визнають, що це може бути правдою, важливо, щоб зразки для наслідування навчилися бути уважними, коли виступають на публічних форумах, зокрема, коли не переживають особливого тиску. Ферстаппен вибачився за свою поведінку». 

«Стюарди зазначають, що значні штрафи були стягнені за образливу мову для певних груп або спрямовану на неї. Тут це не так. Але, оскільки ця тема піднімалася раніше і добре відома конкурентам, стюарди вирішили наказати більший штраф, ніж раніше, і що Ферстаппен буде «зобов’язаний виконати певну роботу, що становить суспільний інтерес» (Стаття 12.4.1.d Міжнародного спортивного кодексу), у координації з Генеральним секретарем зі спорту FIA».

motorcar.com.ua

About admin