hit counter Знайшли шпарину: бійці “Едельвейсу” підірвали “новітній” БМП-сарай ЗС РФ (відео) – Steam Clouds

Знайшли шпарину: бійці “Едельвейсу” підірвали “новітній” БМП-сарай ЗС РФ (відео)

Бійцям 109 батальйону 10 бригади «Едельвейс» ЗСУ знадобилось два FPV-дрони для знищення російської бронемашини, обшитої листами металу. Спершу вони задимілись, а потім вибухнули, і шматки кабіни розлетілись полем.

Російські військові спробували захистити бронемашину піхоти (БМП) металевими листами, які мали б втримати удар засобів ураження ЗСУ. В підсумку на полі бою опинився так званий «БМП-сарай», який рознесло на шматки після влучання українського FPV-дрона. Деталі спецоперації зі знищення «новітньої» російської техніки бійці 109 окремого гірсько-штурмового батальйону 10 ОГШБр «Едельвейс» розповіли у Telegram-каналі.

Кадри удару по бронетехніці ЗС РФ з’явились у мережі зранку 26 вересня. Місце подій не вказано. Перші секунди запису показують дві бронемашини, які стоять посеред поля. У якусь мить з’являється зображення, яке транслював FPV-дрон ЗСУ. На підльоті бачимо, що росіяни обшили бронемашину пластинами металу, які щільно вкривають верхню частину корпуса. Втім, пластини не стали на заваді безпілотнику, який знайшов щілину для атаки: підлетів знизу і вдарив у незахищене місце на рівні коліс. На наступних кадрах над БМП спершу підіймається легкий стовп диму, потім прилітає ще один БпЛА, який цілить у сусідню машину. Згодом починається пожежа. Останні кадри — потужний вибух, ймовірно, боєкомплекту, який розносить обидві БМП на шматки: деякі уламки підлітають вгору, а потім розсипаються на поле навколо.

«Росіяни викотили на поле бою нове технологічне диво БМП-сарай», — бійці «Едельвейсу» вказали назву цілі, яку знищили FPV-дронами.

About admin